a-cook-oo

Kolorowe babeczki

Kolorowe babeczki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Masło - 200 g
Cukier - 200 g
Jajka - 3 sztuka duża
Soda oczyszczona - 1 łyżeczka do herbaty
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka do herbaty
Olej słonecznikowy - 3 łyżki stołowe
Mleko 2% - 3 łyżki stołowe
Ocena
3.8
15
Średnia 3.8 / 5 (15 głosy)
Składniki potrzebne do wykonania
Masło - 200 g
Cukier - 200 g
Jajka - 3 sztuka duża
Soda oczyszczona - 1 łyżeczka do herbaty
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka do herbaty
Olej słonecznikowy - 3 łyżki stołowe
Mleko 2% - 3 łyżki stołowe
  1. 1. Podczas moich wakacji w Kanadzie zachwyciłam się słodyczami wyprodukowanymi przez Willy Wonka. Szkoda, że u nas w kraju nie ma tych pyszności. Ale na pocieszenie postanowiłam stworzyć sobie swoje własne bajkowe słodycze. Kolorowe, bardzo słodkie i troche przypominające krainę słodkości amerykańskie cupcacakes. W prawdziwych amerykańskich cupcakes najważniejsze jest masło. Po pierwsze musi być dobrej jakości, a po drugie nie może być prosto z lodówki, najlepsze jest w temperaturze pokojowej.
    Podczas moich wakacji w Kanadzie zachwyciłam się słodyczami wyprodukowanymi
przez Willy Wonka. Szkoda, że u nas w kraju nie ma tych pyszności. Ale na pocieszenie
postanowiłam stworzyć sobie swoje własne bajkowe słodycze. Kolorowe, bardzo słodkie i
troche przypominające krainę słodkości amerykańskie cupcacakes.

W prawdziwych amerykańskich cupcakes najważniejsze jest masło. Po pierwsze musi być
dobrej jakości, a po drugie nie może być prosto z lodówki, najlepsze jest w temperaturze
pokojowej.
  2. 2. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Masło zmiksować aż będzie puszyste, dodać resztę składników poza mlekiem i barwnikami. Wymieszać na gładką masę. Dodawać po jednej łyżce mleka i mieszać. Masę rozdzielić na 3 części i w miskach każdą z osobna wymieszać z barwnikiem. Blachę do babeczek wyłożyć papilotkami i wykładać ciasto warstwami. Piec 18-20 minut.
    Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Masło zmiksować aż będzie puszyste, dodać resztę
składników poza mlekiem i barwnikami. Wymieszać na gładką masę. Dodawać po jednej
łyżce mleka i mieszać. Masę rozdzielić na 3 części i w miskach każdą z osobna wymieszać
z barwnikiem. Blachę do babeczek wyłożyć papilotkami i wykładać ciasto warstwami. Piec
18-20 minut.
  3. 3. Lukier: - 2 białka - 3 szkl cukru pudru - sok z połowy cytryny - barwnik (ja dodałam trochę soku z malin dla uzyskania różowego koloru) Białka zmiksować z cukrem pudrem na gładką białą masę. Dodać sok z cytryny oraz barwnik i wymieszać. Nakładać na babeczki i dekorować wedle uznania.
    Lukier: - 2 białka - 3 szkl cukru pudru - sok z połowy cytryny - barwnik (ja
dodałam trochę soku z malin dla uzyskania różowego koloru) Białka zmiksować z cukrem
pudrem na gładką białą masę. Dodać sok z cytryny oraz barwnik i wymieszać. Nakładać na
babeczki i dekorować wedle uznania.
Kolorowe babeczki
  1. 1. 
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz