a-cook-oo

Babeczki z MARSA

Babeczki z MARSA
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Baton MARS - 6 sztuk
Cukier - 50 g
Masło - 100 g
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka do herbaty
Płatki kukurydziane - wg. uznania
Soda oczyszczona - 1 łyżeczka do herbaty
Kakao - 3 łyżki stołowe
Mleko 3,2% - 250 ml
Jajko - 1 sztuka duża
Baton MARS - 2 sztuki
Ocena
3.89
18
Średnia 3.89 / 5 (18 głosy)
Składniki na babeczki
Składniki potrzebne do wykonania Składniki na babeczki
Cukier - 50 g
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka do herbaty
Soda oczyszczona - 1 łyżeczka do herbaty
Kakao - 3 łyżki stołowe
Mleko 3,2% - 250 ml
Jajko - 1 sztuka duża
Baton MARS - 2 sztuki
  1. 1. Z batonów MARS można wyczarować mnóstwo pyszności. Ja polecam Wam przepyszne babeczki z kawałkami batonów w środku i marsowe kule (użyłam do przystrojenia). Do ich zrobienia zainspirowała mnie Mars Cupcake, którą jadłam bardzo dawno temu na lotnisku w Londynie. Co prawda nie udało mi się odtworzyć tamtej receptury, ale przecież nie o to chodzi. Najważniejsze, że w smaku babeczki z MARSA są nieziemskie!
  2. 2. Z batonów MARS można wyczarować mnóstwo pyszności. Ja polecam Wam przepyszne babeczki z kawałkami batonów w środku i marsowe kule (użyłam do przystrojenia). Do ich zrobienia zainspirowała mnie Mars Cupcake, którą jadłam bardzo dawno temu na lotnisku w Londynie. Co prawda nie udało mi się odtworzyć tamtej receptury, ale przecież nie o to chodzi. Najważniejsze, że w smaku babeczki z MARSA są nieziemskie!
    Z batonów MARS można wyczarować mnóstwo pyszności. Ja polecam Wam przepyszne
babeczki z kawałkami batonów w środku i marsowe kule (użyłam do przystrojenia).

Do ich zrobienia zainspirowała mnie Mars Cupcake, którą jadłam bardzo dawno temu na
lotnisku w Londynie. Co prawda nie udało mi się odtworzyć tamtej receptury, ale przecież nie
o to chodzi. Najważniejsze, że w smaku babeczki z MARSA są nieziemskie!
  3. 3. 3.
Skłądniki na Marsowe kule:
Składniki potrzebne do wykonania Skłądniki na Marsowe kule:
Baton MARS - 6 sztuk
Masło - 100 g
Płatki kukurydziane - wg. uznania
  1. 1. W rondelku na małym ogniu roztopić kawałki batonów w maśle. Kiedy masa będzie gładka
    W rondelku na małym ogniu roztopić kawałki batonów w maśle. Kiedy masa będzie gładka
  2. 2. dosypać płatki, taką ilość aby masa je "pobrudziła" i posklejała. Ja najbardziej lubię zjadać
  3. 3. ta masę prosto z garnka. Ale można nałożyć ją łyżką do papilotek i schłodzić w lodówce, tak
  4. 4. aby zastygły. Tworzą się wtedy pyszne, bardzo słodkie i chrupiące kule.
Babeczki z MARSA
  1. 1. 
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz