a-cook-oo

Beza migdałowa z kremem kawowym

Beza migdałowa z kremem kawowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Migdał - 100 g
Cukier puder - 250 g
Ser Mascarpone - 250 g
Migdał - 250 g
Kawa rozpuszczalna - 2 łyżeczki do herbaty
Cukier puder - 2 łyżki stołowe
Sok z cytryny - 1 łyżeczka do herbaty
Mąka ziemniaczana - 1 łyżka stołowa
Sól - 1 szczypta
Ocena
3.59
27
Średnia 3.59 / 5 (27 głosy)
Beza migdałowa
Składniki potrzebne do wykonania Beza migdałowa
Cukier puder - 250 g
Migdał - 250 g
Sok z cytryny - 1 łyżeczka do herbaty
Mąka ziemniaczana - 1 łyżka stołowa
Sól - 1 szczypta
  1. 1. Na papierze do pieczenia odrysować 3 okręgi o średnicy 20 cm. Można użyć do tego niewielkiego talerza. Piekarnik nagrzać do 140 stopni.
  2. 2. Migdały zmielić na proszek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier puder i ubijać aż powstanie gładka biała masa. Dodać cytrynę, mąkę praz zmielone migdały, delikatnie wymieszać.
    Migdały zmielić na proszek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier puder i ubijać aż powstanie gładka biała masa. Dodać cytrynę, mąkę praz zmielone migdały, delikatnie wymieszać.
  3. 3. Masę białkową wykładać drewnianą łyżką na wcześniej odrysowane okręgi, tak, aby powstały 3 równe spody do tortu. Wstawić do piekarnika i piec przez 1 godzinę, a po upieczeniu pozostawić bezy do wyschnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Krem kawowy
Składniki potrzebne do wykonania Krem kawowy
Ser Mascarpone - 250 g
Kawa rozpuszczalna - 2 łyżeczki do herbaty
Cukier puder - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Kawę rozpuścić w dwóch łyżkach wrzątku, ostudzić.
  2. 2. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i wymieszać na gładką masę. Dolać ostudzoną kawę, delikatnie połączyć wszystkie składniki na jednolity krem.
    Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone   i wymieszać na gładką masę. Dolać ostudzoną kawę, delikatnie połączyć wszystkie składniki na jednolity krem.
  3. 3. Podzielić krem na 3 równe części i przełożyć nim każdy z bezowych blatów.
Wierzch
Składniki potrzebne do wykonania Wierzch
Migdał - 100 g
  1. 1. Namoczyć migdały we wrzątku, następnie obrać ze skórki.
  2. 2. Rozpuścić w rondelku czekoladę wraz ze śmietaną kremówką. Odstawić do wystygnięcia.
    Rozpuścić w rondelku czekoladę wraz ze śmietaną kremówką. Odstawić do wystygnięcia.
  3. 3. Ostudzoną polewą udekorować wierzch torciku. Na koniec posypać całość migdałami. Smacznego!
Beza migdałowa z kremem kawowym
  1. 1. 
Komentarze (4) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
18:36, 28.11.2013
Asiu , a ja nie będę ukrywać ,ze jesteś mi szzcegf3lnie bliska , tak czasami to mi się wydaję ,ze jestem twoja ciocią:P Monika,bardzo mi miło i może się skusisz? Przepis Sylwii to taki świetny sposf3b na ciasteczka z dynią Aga,kolorek mi bardzo przypadł do gustu ,a jeszcze bardziej smak , może się skusisz? http://lwrlll.com [url=http://raindthxhqs.com]raindthxhqs[/url] [link=http://gsztmaalg.com]gsztmaalg[/link]
Gość
04:23, 28.11.2013
Marta, tak kolor jak słonce i bardzo pnysze. Prosze wyciagac raczki i sie czestować Madzia , ja też , ja je już piekłam ,a potem o nich zapomniałam , a to był błąd , to pychotka jestAnita , tak kolor mnie zaskoczył , ale to chyba ,że nie dawałam tych przypraw ,a skf3rkę pomarańczową Nie skromnie napiszę ,że są pnyszeCudawianko , jak upieczesz to nie pożałujesz , fajne są to faktKasiu , one są bardzo puszyste , mięciutkie , takie na ulubione jak najbardziej się nadadzą:PKrokodyl, na te ciemności taki kolor to antidotum :PcałusyMałgosiu , dokładne takie są -puszyste , mięciutkie i kolor chyba jeszcze bardziej słoneczny niż na zdjęciu , bo ja mam stary aparat :P http://yprigcksk.com [url=http://nlfefzkd.com]nlfefzkd[/url] [link=http://xmpjpms.com]xmpjpms[/link]
Gość
17:55, 26.11.2013
This is a great book!BTW: If you want to take advantage of Big Data to help your busisens make smarter decisions, please email me, and I can offer you a solution that undercuts what you would pay for from a giant Big Data BI (Business Intelligence) company. If your company employs more than 100 employees and does more than $10M in revenue per year, our BI dashboard will save you money. If we don't begin saving you money in the trial period, you cancel the subscription service and pay nothing. Decision-makers only, preferably decision-makers who do not already have a BI solution in place, who are sincere about eliminating redundancies in shipping or supply chains, or are not taking advantage of all the data they currently collect. I'm also interested in seeing posts from other Big Data companies, programmers, and vendors who offer decision-support dashboards on a subscription basis. What did you think of this book?
Gość
23:36, 25.11.2013
Witaj aniołku nie smuć się każdy z nas ma czasami doła i ja mam niaerz . chciałbym ci przytoczyć słowa piosenki ktf3re niaerz sobie nucę jak popadam poniżej mojego optymizmu - bo po nocy przychodzi dzien , a po burzy spokf3j -