a-cook-oo

Lekki torcik arbuzowy

Lekki torcik arbuzowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Arbuz - 1 sztuka
Wiórki kokosowe.. - 6 łyżek stołowych
Truskawki - 6 sztuk
Ocena
3.5
26
Średnia 3.5 / 5 (26 głosy)
Lekki torcik arbuzowy
  1. 1. Ćwiartkę arbuza pokroić w trójkąty i obrać ze skórki. Każdy trójkąt przekroić na pół, tak, aby powstało 8 kawałków.
    Ćwiartkę arbuza pokroić w trójkąty i obrać ze skórki. Każdy trójkąt przekroić na pół, tak, aby powstało 8 kawałków.
  2. 2. Przelać jogurt do miseczki, maczać w nim brzeg każdego trójkąta. Następnie zanurzyć brzegi w wiórkach kokosowych.
    Przelać jogurt do miseczki, maczać w nim brzeg każdego trójkąta. Następnie zanurzyć brzegi w wiórkach kokosowych.
  3. 3. Kawałki arbuza ułożyć na talerzu tak, aby powstał kształt koła. Polać wierzch pozostałą ilością jogurtu i posypać niedbale odrobiną wiórków.
    Kawałki arbuza ułożyć na talerzu tak, aby powstał kształt koła. Polać wierzch pozostałą ilością jogurtu i posypać niedbale odrobiną wiórków.
  4. 4. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w poprzek na plasterki. Ułożyć na wierzchu torcika i od raz podawać. Smacznego!
    Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w poprzek na plasterki. Ułożyć na wierzchu torcika i od raz podawać. Smacznego!
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz