a-cook-oo

Deser jogurtowy z białą czekoladą i owocami lata

Deser jogurtowy z białą czekoladą i owocami lata
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Jogurt grecki - 340 g
Biszkopty - 8 sztuk
Malina - 1 garść
Borówka czarna - 1 garść
Porzeczki czerwone - 1 garść
Syrop malinowy - 1 łyżka stołowa
Likier kokosowy - 25 ml
Ocena
4.12
25
Średnia 4.12 / 5 (25 głosy)
Deser jogurtowy z białą czekoladą i owocami lata
  1. 1. Z podanej ilości składników otrzymamy 2 porcje deseru w pucharkach.
  2. 2. Na co najmniej 10 godzin przed przygotowaniem deseru należy odsączyć jogurt na wyłożonym gazą sitku.
  3. 3. Czekoladę umieścić w rondelku, dodać łyżkę jogurtu i rozpuścić na niskim ogniu. Odstawić do ostygnięcia.
    Czekoladę umieścić w rondelku, dodać łyżkę jogurtu i rozpuścić na niskim ogniu. Odstawić do ostygnięcia.
  4. 4. Wystudzoną czekoladę wymieszać w misce wraz z pozostałą, odcedzoną ilością jogurtu. Wstawić krem do lodówki.
    Wystudzoną czekoladę wymieszać w misce wraz z pozostałą, odcedzoną ilością jogurtu. Wstawić krem do lodówki.
  5. 5. W małej miseczce przygotować roztwór do maczania biszkoptów (użyłam biszkoptów okrągłych): wymieszać syrop malinowy, likier kokosowy oraz pół szklanki wody.
  6. 6. Przygotować pucharki i trzykrotnie układać w nich kolejno: biszkopt, krem, owoce. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego!
    Przygotować pucharki i trzykrotnie układać w nich kolejno: biszkopt, krem, owoce. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego!
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz